Минулоріч в області оздоровили понад тисячу дітей ВПО та військових

У межах діяльності Координаційного центру підтримки цивільного населення на Черкащині посилюють роботу з підтримки дітей і молоді. Завдяки налагодженій співпраці з благодійниками, торік послугами з оздоровлення охопили понад тисячу дітей ветеранів російсько-української війни, загиблих захисників, внутрішньо переміщених осіб. Про це під час засідання центру розповіла заступниця начальника обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна.

Робоча група з питань дітей, багатодітних родин, молоді Координаційного центру підтримки цивільного населення налагодила  співпрацю з понад 45 громадськими організаціями та благодійними фондами.

– Завдяки спільній роботі із благодійниками, нам вдалося організувати відпочинок для дітей як в Україні, так і за кордоном, – зауважила Оксана Сімушіна. – До прикладу, за сприяння фонду Mountain Seed Foundation 15 родин загиблих військових відпочили й отримали психологічну допомогу в літньому гірському таборі в австрійських Альпах. На запрошення неприбуткової організації Together Ministry 13 дітей, батько яких загинув в російсько-українській війні, у вересні отримували психологічну реабілітацію у штаті Джорджія. На запрошення Фундації Олени Зеленської 38 дітей із 6 дитячих будинків сімейного типу, які перемістилися із зони бойових дій, із батьками-вихователями в червні відпочивали в дитячому таборі оздоровлення «Артек-Буковель» у Карпатах. Для всіх дітей нам вдалося підготувати новорічні подарунки за сприяння наших партнерів.

Також у межах проекту Фундації «Адреса дитинства» з будівництва житла для дитячих будинків сімейного типу із прифронтових регіонів, першими в області новий дім отримали в Монастирищенській громаді родина з Херсонської області. У Черкаській громаді будується  житло для дитячого будинку сімейного типу з Донецької області, житло яких зазнало пошкоджень. 

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *