250 родин переселенців із Рубіжного у Черкасах отримали гуманітарну допомогу

Люди, що врятувались зі зруйнованого війною міста, одержали найнеобхідніші їм набори, в яких є продукти, побутова хімія, засоби гігієни та товари для дітей.  Цю допомогу їм надав Логістичний гуманітарний центр  екстреного реагування – у рамках грантового проєкту Угорської екуменічної служби допомоги. Проект реалізує громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок» спільно з ГО «Академія стратегічних досліджень».

– Загалом, в 2023 році ми роздали допомоги майже на 1,2 мільйони гривень. Це  13,2 тонн гуманітарної допомоги для вимушених переселенців. Загалом, гуманітарні набори отримали   960 родин  ВПО, – зазначив координатор Центру Сергій Пасічник.

Крім гуманітарної підтримки, у рамках проекту також діють психологічні групи допомоги  для дорослих та дітей.

Двічі на тиждень досвідчений психолог проводить безкоштовні заняття для переселенців, що мешкають на Черкащині та Полтавщині. Крім групових занять для ВПО, ми запровадили також безкоштовні індивідуальні консультації, за якими переселенці активно звертаються, особливо часто – батьки діток, яким необхідна психологічна допомога.

Для довідки:

Діяльність Логістичного гуманітарного центру екстреного реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської екуменічної служби допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу “ACT- alliance”(Женева).

Проект реалізують ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” та ГО “Академія стратегічних досліджень».

Угорська екуменічна служба допомоги має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій – допомога людям – мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *