СБУ повідомила про підозру двом зрадникам, які захоплювали Іловайськ і штурмували Бахмут

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох зрадників, які воюють проти Сил оборони України на східному фронті. Вони добровільно приєдналися до бойових підрозділів «лнр» та після повномасштабного вторгнення самовільно перейшли на бік ворога.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Так, за даними контррозвідки, мешканець Луганська від 2014 року воював проти сил АТО/ООС. Він входив до керівного складу «3-го мотострілецького батальйону 4-ї окремої мотострілецької бригади народної міліції лнр». Під його керівництвом бойові підрозділи брали участь у боях поблизу Іловайська на Донеччині. «За бойові заслуги» офіцер неодноразово отримував нагороди від керівництва самопроголошеної «лнр», – поінформували у пресслужбі.

У 2021 році він пішов на «заслужений» відпочинок, однак від 24 лютого 2022 року повернувся на службу до свого підрозділу, який нині входить до складу Південного військового округу збройних сил росії.

Як «досвідчений» військовий, зрадник допомагав загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, сприяв окупації та утвердженню злочинного режиму держави-агресора на території Луганської області. Також, виконуючи накази військового командування зс рф, брав участь у бойових діях проти Сил оборони на території Попаснянського району Луганської області.

Іншим бойовиком виявився мешканець окупованого міста Довжанськ, що на Луганщині. В лютому 2022 року він вступив до так званої «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». На посаді старшого навідника розвідувального відділення він штурмував позиції українських військових в межах Алчевського, Сєвєродонецького районів Луганщини та на території населених пунктів Бахмутського району Донеччини. Крім того, спільно з окупантами укріплював вогневі позиції загарбників навколо українських міст. Наразі бойовикам повідомлено про підозри за 2 статтями Кримінального кодексу України: • ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); •ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Зрадники переховуються на тимчасово окупованих територіях України від правосуддя. Наразі їх оголошено у розшук. Підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення. Комплексні заходи та досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *