У Черкасах облаштовують кризовий центр для жінок

Триває робота з облаштування першого в Черкасах комунального кризового центру для жінок. Тут мають допомагати особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у тому числі серед внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні на об’єкті побували заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та представники Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України і Канадського Червоного Хреста Canadian Red Cross.

Вони оглянули хід робіт і обговорили змогу залучення донорів для надання можливої підтримки в реалізації даного проекту.

«Проблема домашнього насильства є, і в умовах війни, на жаль, загострюється. Тому такий кризовий центр наразі дуже важливий для міста Черкаси. Ми довго йшли до можливості реалізації даного проекту і вдячні всім, хто нам допомагає. Роботи йдуть згідно з графіком. Міська влада, зі свого боку, докладає всіх зусиль, аби відкриття центру відбулося якнайшвидше», – зазначила Марина Гаркава.

Нині підрядники проводять демонтажні й монтажні роботи всередині приміщення. При цьому особливу увагу приділяють інклюзії, щоби забезпечити комфортні умови людям з інвалідністю.

Зазначимо, що створення кризового центру триває за спільної участі держави, територіальної громади Черкас та Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine. Він реалізується в рамках проєкту розбудови муніципальних систем «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Як поінформувала директорка Черкаський міський центр соціальних служб Людмила Савранська, в муніципальному кризовому центрі за проєктом мають бути 2 спеціалізовані служби з протидії насильству: денний центр з кризовою кімнатою і притулок. Тут зможуть проживати до півроку і отримувати необхідну соціально-психологічну допомогу близько 50 осіб.

Про це повідомляють у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *