Прилавок на базарі підприємиця з Черкас перетворила на мікромайстерню по виготовленню окопних свічок

На імпровізовану майстерню по виготовленню окопних свічок перетворила своє робоче місце на базарі підприємиця ринку «Центральний», що у Черкасах Тетяна Моргуненко. Вона ж у вільний від роботи час є волонтеркою БО «БФ «Хрещатик-Сіті» і обслуговує переселенців у офісі Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті».

– Зараз після нового року на ринку настав мертвий сезон, покупців майже немає, а ті нечисленні відвідувачі, які веж заходять на базар, нічого не купують. Тож, щоб не сидіти за прилавком склавши руки почала робити окопні свічки прямо там. Раніше я оголосила на ринку про збір банок для окопних свічок. Мені їх зносять, а я торбами носила у наш волонтерський центр. А одного разу подумала, навіщо носити порожні бляшанки, коли їх можна одразу перетворювати на свічки. От так і почала, – волонтерка розповіла журналісту «City News» про те, як народилась ідея.

Такий же мікроцех по виготовленню окопних свічок Тетяна Моргуненко організувала і у себе вдома. За час від початку діяльності обох мікромайстерень Тетяна принесла у офіс БО БФ “Хрещатик-Сіті” кілька сотень свічок. Щоб довести продукт до повної готовності свічки ще потрібно залити розплавленою масою суміші парафіну і бджолиного воску.

Довідка «City News»:
БО «БФ «Хрещатик-Сіті» працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *