Алею незламності Олешок переселенці посадили у найбільшому парку Черкас

Хвойну алею з двадцяти дерев на знак підтримки тимчасово окупованого міста Олешки, у найбільшому парку Черкас Сосновий бір,  за підтримки КП «Дирекція парків» посадили волонтери освітньо-культурного простору «Гончаренко-центр» та переселенці з Донеччини та Херсонщини. Кількість дерев не випадкова. Бо кожне дерево символізує 1 місяць, проведений херсонцями в окупації.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків».

Олешківська алея стала своєрідним продовженням Алеї тимчасово переміщених осіб, яку заклали в Сосновому бору після повномасштабного вторгнення і яка вже стала улюбленим місцем відпочинку черкасців та гостей міста. Олешківські сосни відтепер ростимуть неподалік від алеї ВПО – біля колеса огляду.

– Ми дякуємо «Гончаренко-центру» за цю гарну ініціативу, потрібну для міста. Ми віримо, що ці ялинки виростуть могутні. І головне – дякуємо збройним силам за можливість в такий погожий день робити хороші справи. Багато людей недооцінюють таких заходів, але ми намагаємося додавати в наше життя позитиву, черкасцям, тимчасово переміщеним особам, людям, яких боляче зачепила війна. Ми надаватимемо можливості усім, хто захоче реалізувати подібні ініціативи. Тримаймося», – подякував присутнім директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

Хвойна алея на підтримку жителів Олешок складається з ялинок. Вибір дерев невипадкаовий і символічний, адже ялина символізує вічне життя, стійкість та нескореність. Вони залишаються вічнозеленими навіть тоді, коли інші дерева скидають листя. І так само жителі тимчасово окупованих міст України – вони залишаються вірними та незламними.

– Олешки — це місто незламних людей, які навіть під окупацією чинять опір та не схиляють голову перед загарбниками. Місто, яке ми всі любимо й чекаємо вдома, як і десятки інших міст, селищ та сіл, які тимчасово захоплені ворогом. Ця алея — нагадування про українців, які чекають на ЗСУ та попри все залишаються відданими своїй країні. А ще подяка за їхню стійкість», — зазначила директорка «Гончаренко-центру Черкаси» Анна Драч, подякувавши також КП «Дирекція парків» за сприяння у реалізації задуму.

Про актуальність акції говорили її учасники, і, зокрема, переселенці.

– Я виїхала з Олешок на початку війни, 24 лютого. Однак продовжую тримати зв’язок із ними, бо там залишились мої батьки. Прийшла, бо прочитала в соцмережах, що буде висаджено таку алею. Частина мене – це Олешки, і хочеться, щоб ця частина проростала тут, зі сльозами на очах розповіла жителька окупованих Олешок, яка знайшла прихисток у Черкасах, Аліна.

За словами учасників акції, всі переселенці чекають деокупації рідних місць, щоб повернутись додому. А доки цього не сталося – такі акції допомагають триматись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *