Розпалювачі для фронтовиків у себе вдома виготовляє волонтерка з Черкас

Ніхто не повинен сидіти склавши руки, поки йде ця жорстока і кривава війна на винищення українців і українства. Задля якнайшвидшої перемоги над агресором, кожний громадянин повинен робити те, що він вміє, і що може робити Так для себе вирішила волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик, яка працює юристом у одній із компаній.

У себе вдома Діана облаштувала міні цех по виготовленню розпалювачів для потреб українських воїнів. Розпалювач – це звичайний ватяний кружечок, просякнутий парафіном. У важкому солдатському житті на «нулі» – це справді незамінна річ. Майже як ковток прохолодної води для спраглого у спекотній пустелі…

Про те, як юристка поза роботою перетворюється на майстра по виготовленню розпалювачів, журналісту «City News» розповіла волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик.

– Не знаю хто придумав ці розпалювачі, але бачила, що їх робила наша волонтерка Наталія Вдовченко. А потім, Марія Гопка – лідер Благодійного фонду «Вогневої Марії» у соцмережах виставила пост у якому розкрила нехитру технологію виготовлення розпалювачів і показала на власному прикладі, що робити їх можна досить швидко. Вона ж опублікувала ролик, у якому видно, що виготовлений нею розпалювачі горить від 5 до 10 хвилин, а цього цілком достатньо щоб солдат в окопі, де не можна скористатись окопною свічкою, міг зігріти руки, що скип’ятити кухоль води. У мене вдома чи на роботі немає можливості робити окопні свічки, але я все одно вирішила, що буду допомагати як і чим можу. От і взялась виготовляти потрібні для наших воїнів розпалювачі. Зателефонувала і Наталії і Марії, розпитала детально технологію виготовлення розпалювачів і приступила до роботи. Замовила порцію парафіну. У процесі роботи стало зрозуміло, що він швидко вичерпується. Марія декілька разів поділилась зі мною своїми запасами парафіну, а тепер нам привезли чимало парафіну наші німецькі партнери із Ліндау, і завдяки їм ми можемо виготовляти розпалювачі.

А для чого вони потрібні?

– У важких умовах розпалювач – незамінна річ. Ним можна розпалити багаття. Чи окопну буржуйку навіть тоді, коли використати сирі дрова. Розпалювач горить достатньо довго, щоб від нього загорілись навіть мокре дерево. Або, як вже говорила, ним можна заварити невелику порцію води, для тих чи інших потреб.

І з чого ж роблять ці розпалювачі?

– Зі звичайних ватних кружечків, яких повно в аптеках і магазинах та розтопленого на водяній бані парафіну. Технологія виготовлення проста як мило: ватний кружечок ретельно обмащують у розтопленому парафіні, і залишають, щоб він застиг.

Як розповіла очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, виготовлені Діаною Глущик розпалювачі вже кілька разів команда Фонду «Хрещатик-Сіті» вже неодноразово передавала у війська..

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *