У Черкасах правоохоронці навчали школярів надавати домедичну допомогу

Надавати першу допомогу постраждалим і рятувати життя – навчали підлітків правоохоронці, які мають відповідну підготовку та бойовий досвід. Цього разу на практичний тренінг залучилися старшокласники Черкаського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітньої школи I-III ступенів – ліцей спортивного профілю №34.

Правоохоронці розповіли про те, як правильно накладати турнікет, зупинити кровотечу, транспортувати поранених та надати першу домедичну допомогу так, щоб не зашкодити потерпілому.

Дуже важливо, що заняття тривають в теоретичній і практичній площині. І після ознайомлення старшокласників з лекційним матеріалом, вони одразу мають змогу спробувати себе під час надання домедичної допомоги умовному потерпілому.

«Діти 10-11 класів — це вже серйозні, самостійні люди, які мають знати, як оперативно ухвалювати рішення про допомогу, коли поруч нема дорослих. А особливо зараз, під час війни, питання готовності кожного до таких дій набуло особливого значення», — наголосив інструктор Артур. Наприкінці тренінгу діти подякували поліцейським за цікавий та корисний захід.

За інформацією пресслужби поліції Черкаськї області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *