«Купи каву – задонать на армію!». Благодійна кампанія від черкаської «Фабрики кави».

Цікаву, оригінальну за задумом благодійну кампанію по збору коштів на допомогу армії упродовж кількох місяців веде колектив мережі черкаських кафе «Фабрика кави». Автором задуму і ідейним натхненником кампанії «Кава в обмін на донат на армію», виступив власник мережі кав’ярень Олексій Лозин.

Він же і розкрив журналісту «City News» деталі кампанії.

– З початку вторгнення ми допомагали Збройним Силам України – безкоштовно надавали каву для українських захисників. Воювати проти російських загарбників пішов і мій кум. Щоб підтримати його військову частину просто кави замало. Необхідно було придумати, як закамулювати значно більше коштів, за які можна було б купувати для армії те, що їм потрібно. І ми придумали. Йдеться про започаткований нами проєкт із гаслом «Кава за донат». Суть проста: особа, придбавши каву з відповідним ярличком на пачці, автоматично донатить на ту чи іншу потребу військової частини, зазначеної у наклейці. Кампанію «Кава в обмін на донат на армію» ведемо з жовтня минулого року.

– І як виникла ідея започаткувати таку кампанію?

– Спрацювала так звана комерційна «математика». Якщо на певну суму коштів закупити сировину, переробити її на готовий продукт і продати (у цьому, власне, і полягає наш бізнес), то так можна зібрати значно більші суми на потреби армії. Крім того, вигадана нами формула дає подвійний результат: людина, що купила каву, отримує задоволення від продукту і одночасно донатить на армію.

-Оригінально. І як це працює?

– Оплачувати покупку необхідно через вказаний у наклейці на пачці кави QR-код. Сума вартості пачки електронним платежем надійде на відкриті мною монобанки, які я контролюю. Кошти, які вдається зібрати, ми спрямовуємо на допомогу військовій частині, де служить кум, тобто 156 батальйону 118 бригади Територіальної оборони де він є командиром мінометної батареї.

– Думаю, вже є певні результати кампанії. Чи не так?

 – Так. Є. Завдяки кампанії вже придбали для вказаної військової частини дронMavic 3T, що коштує близько 110 тисяч гривень, а також кабелі, антени та акамулятор до нього і дозбируємо гроші на РЕБ. Необхідно зібрати ще близько 30 тисяч гривень.

– У кампанії, разом із Вами взяла участь і команда волонтерів благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик-Сіті». Як почалась співпраця?

– До нас звернулась очільниця Фонду Інна Бандура з проханням допомогти її команді у зборі коштів на дрон для військових. Ми підтримали Фонд, виділивши сто пачок кави із наклейкою, яка інформувала, що кошти за придбану каву йдуть на закупівлю того дрону. Думаю, що і у подальшому ми будемо тісно співпрацювати з командою БО «БФ «Хрещатик-Сіті» на благо армії і задля Перемоги.

Власне, співпраця між БО «БФ «Хрещатик-Сіті» і «Фабрикою Кави» і її колективом вже триває.

Як повідомила журналісту «City News» очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, Фонд сприятиме передачі дрона військовим.

Тим часом, інформацію про чудову кампанію від «Фабрик Кави» Інна Бандура поширила  на власній сторінці у «Фейсбук»:

“Друзі, пийте каву з користю для ЗСУ! Купуючи каву в мережі кавʼярень «Фабрика кави» з відповідною наліпкою (як на фото) 100% від її вартості буде перераховано на купівлю дрону. Дрони – це збереженні життя! Мені надзвичайно приємно, що родина ТРЦ «Хрещатик-Сіті» має таких відповідальних підприємців, які готові всю виручку від продажу певного продукту перерахувати на підтримку наших захисників! Дякую Oleksii Lozyn.

Адреси кавʼярень:

м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 50;

м. Черкаси, вул. Остафія Дашковича, 19;

м. Черкаси, вул. Сумгаїтська, 39;

м. Черкаси, вул. Небесної Сотні, 28;

м. Сміла, вул. Незалежності, 67а

P.S я і Роман Куликов вже придбали і повірте, кава дуже смачна».

Очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, і власник мережі кав’ярень «Фабрика кави» Олексый Лозин.
Інна Бандура і волонтер БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Роман Куликов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *