Рада з питань переселенців запрацювала у Черкасах

У Черкасах запрацювала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. Учора відбулося перше установче засідання та обрання голови, заступника та секретаря Ради з питань ВПО.

До оновленого складу увійшли представники структурних підрозділів Черкаської міської ради, громадських організацій та внутрішньо переміщені особи. На засіданні шляхом відкритого голосування головою новоствореного органу обрали Аліну Шадуру, переселенку з Харкова. Її заступником став Олександр Клименко, який переїхав із Донеччини. Секретарем обрали головного спеціаліста департаменту соціальної політики Галину Ядловську.

Рада з питань ВПО працюватиме над забезпеченням реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприянням діяльності громади у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Раніше цим опікувалася координаційна рада з питань забезпечення прав і гарантій внутрішньо переміщених осіб у м.Черкаси, керівником якої була профільна заступниця Черкаського міського голови Марина Гаркава. Вона взяла участь в установчому засіданні і побажала успіхів новоствореному органу по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

«Зараз у Черкасах офіційно зареєстровано близько 30 тисяч внутрішніх переселенців. Міська влада робить усе для того, щоб створити для них належні умови для життя і адаптації у громаді. Сподіваюся, що нова Рада з питань ВПО, у складі якої більшість становлять внутрішньо переміщені особи, зроблять взаємодію міської влади і цієї категорії осіб ще ефективнішою», – зазначила Марина Олександрівна.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *