Черкаси передали польському місту-побратиму Бидгощ нагороду на знак вдячності за підтримку

Пам’ятну відзнаку «За звитяги в ім’я Черкас. Остафій Дашкович» І ступеня меру Бидгоща Рафалу Брускі передав секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

«Дякуємо за активну підтримку громади міста з перших днів повноомасштабного вторгнення російської федерації, солідарність з українським народом щодо захисту територіальної цілісності та незалежності держави, збір і надання вашою громадою фінансово-технічної допомоги, необхідної для забезпечення життєдіяльності Черкас», – зазначив Юрій Тренкін.

Йому, у свою чергу, принагідно представники дружнього міста передали медаль Казимира Великого, якою міська рада Бидгоща нагородила місто Черкаси у квітні 2022 року. Від імені ради медаль вручила її очільниця Моніка Матовська.
Нагадаємо, у період повномасштабної агресії росії проти України одним з перших міст-побратимів, яке кинулось на допомогу Черкасам, був Бидгощ.
Місто-побратим неодноразово надсилало гуманітарну допомогу місту Черкаси. До нашого міста, серед іншого, доставили продукти харчування, засоби гігієни, одяг. У Бидгощі для Черкас зібрали велику партію медикаментів, які були передані в 3-тю міську лікарню швидкої медичної допомоги, та спеціальні дитячі ліжечка.

Разом із цим, від польських партнерів Черкаси отримали зовнішні зарядні пристрої, ліхтарики та інші речі, які необхідні для наших захисників.
Місто-побратим Бидгощ надав фінансову допомогу місту Черкаси у вигляді цільової дотації у розмірі сто тисяч злотих, призначеної для надання громадянам гуманітарної допомоги у зв’язку із збройним конфліктом на території України.За рахунок коштів, виділених громадою міста Бидгощ, придбано важливе обладнання для КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня. Спільно реалізовано освітні та культурні проекти.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *