У Каневі теж з’явиться вулиця Василя Симоненка

Кампанія по перейменуванню вулиць, які пов’язані з радянським періодом або з російськими діячами, триває у Каневі.

Судячи із інформації, опублікованій на сайті Канівради, боротьба проти радянізмів і росіянізмів обіцяє бути жорсткою і безкомпромісною.

Цитуємо: «… Процес перейменування вулиць та провулків триватиме до тих пір, доки в Канівській міській територіальній громаді не залишиться назв, які пов’язані з російською імперською політикою».

Найближчим часом свої проросійські назви змінять вісім вулиць Канева.

Відтак, вулицю Надєждіна переіменують на вулицю Олекси Чуприни; вулицю Малика на вулицю Підзамкова; вулицю Соснова на вулицю Пантелеймона Куліша; вулицю Степанова на вулицю Катерини Білокур; вулицю Буніна на вулицю Уласа Самчука; вулицю Корольова на вулицю Василя Короліва; вулицю Єсєніна на вулицю Василя Симоненка; вулицю Захарченка на вулицю Гайдамацька.

Ім’ям Василя Симоненка названі вулиці у багатьох містах України. Зокрема: у Багачові (кол. Ватутіно), Білій Церкві, Борисполі, Броварах, Володимирі, Вишгороді, Вовчинцях, Горохові, Дніпрі, Звенигородці, Золотоноші, Івано-Франківську, Києві, Ковелі, Козятині, Коломиї, Корсунь-Шевченківську, Кременчуку, Лубнах, Львові, Одесі, Полтаві, Самбурі, Смілі, Тернополі, Трускавці, Черкасах, Чернівцях, Яготині. А незабаром перелік міст, які у назвах вулиць увіковічнили ім’я поета-шестидесятника, що загинув від рук радянських міліціонерів, доповнить і Канів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *