«ГОТОВІ ДО СПРОТИВУ»: у Черкасах військові відкрили виставку до роковин вторгнення рф

Тематична виставка до роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну «ГОТОВІ ДО СПРОТИВУ» відкрилась у фойє Черкаського обласного краєзнавчого музею. Її підготували військовослужбовці 118-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

На виставці представлені світлини, які відображують бойових шлях підрозділів бригади.

До її експозиції увійшли бойові трофеї, речі загиблих бійців, предмети солдатського побуту, уламки ворожих безпілотників та російських ракет, збитих підрозділами ППО.

Мета виставки, як сказали її організатори – показати черкащанам, що війна не десь далеко, а поряд.

Відкриття виставки розпочалось із символічного витирання військовими взуття об державні символи рф.

Підчас виставки командуванням бригади та військовослужбовці-учасниками бойових дій спілкувались із гостями і розказували історії тих чи інших експонатів.

– Це залишки ворожого «Шахеда», який над Черкащиною збили бійці підрозділу. Тут фрагменти крил, двигуна, пульт керування. Дальність враження – понад дві з половиною тисячі кілометрів, швидкість 186 кілометрів на годину, а бойова частина може нести заряд до 50 кілограм. Досі багато людей просто не розуміють тієї небезпеки, яку становить такий подорожуючий боєприпас, – пояснив військовий з позивним «Мандрівник».

Родина черкаського журналіста Володимира Мукана, який пішов захищати Вітчизну і загинув у бою, передала на виставку броню свого сина, у якій він загинув.

– Дуже важко говорити про свою дитину у минулому часі. Але ми розуміємо, що інакше він не міг. Він любив Україну, місто Черкаси, свою родину і тому не міг бути осторонь…, – ковтаючи сльози розповіла мати солдата.

Виставка триватиме кілька тижнів. Військові сподіваються, що вона надихне українців не втрачати надію і ще більше пишатись українськими захисниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *