Десять кращих молодіжних проектів визначили на Черкащині. На їх втілення піде 266 тисяч

Днями в області завершився конкурс із відбору найкращих молодіжних проєктів, які цьогоріч будуть реалізовувати на Черкащині. На їх втілення в обласному бюджеті передбачено 266 тисяч гривень.

Як під час брифінгу повідомив начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іван Солодкий, щороку в області проходить конкурс щодо відбору кращих проєктів заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, втілення яких відбувається за рахунок обласного бюджету.

– У цьому році на визначені заходи бюджетом області передбачено 266 тисяч гривень. Зокрема, на молодіжну сферу понад 71 тисячу, на заходи національно-патріотичного спрямування 95 тисяч гривень. Граничний обсяг фінансування на одну ініціативу становить до 30 тисяч гривень. Всього на розгляд конкурсній комісії було подано більше 20 заявок, з яких обрали десять, – повідомив Іван Солодкий.

Так у сфері молодіжної політики перемогу здобули:

– ініціативна група «Академія правильного настрою» з проєктом для творчо обдарованої молоді «Лісовий казан»;

– золотоніська міська молодіжа громадська організація «Центр розвитку молоді», проєкт «Свідомі, вільні»;

– ініціативна група «Творчий поверх», обласний розширений конкурс-семінар молодих літераторів, художників «Роду криниця віща».

У сфері національно-патріотичного виховання перемогли:

– ініціативна група «Патріотичний музей АТО -ООС», проєкт інформування молоді, щодо російсько-української війни;

– Черкаський обласний осередок ВГО «Сокіл Свобода» з проєктом «Квест. Мошенський рейд»;

– ГО «Поклик Яру», проєкт туристичних змагань імені Василя Чучупаки;

– відокремлений підрозділ молодіжної організації «Пласт» Національної скаутської організації м. Черкаси та Черкаської області, проєкт «Операція 113»;

– ініціативна група «Чорнобаївська хвиля 105,5 Fm» за конкурс радіорепортажів з історико-культурних місць лівобережної Черкащини «Дорога додому»;

– ГО «Поклик Яру», проєкт «Відчайдух»;

– Черкаський обласний осередок ВГО «Сокіл Свобода» з проєктом «Від Святослава до Тараса».

– Всі ці проєкти включені до календарного плану обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту і будуть реалізовані протягом поточного року, – резюмував Іван Солодкий.

Детальний опис згаданих у матеріалі громадських ініціатив, які будуть реалізовувати за гроші обласного бюджету Черкащини читачам представлять журналісти «City News» у майбутньому циклі публікацій. Старт відбудеться найближчим часом.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото з “Фейсбук” сторінки Пласт Черкаси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *