Колаборанту, який займає керівну посаду окупаційного мінюсту «лнр», оголошено про підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який підтримав російських загарбників та увійшов до керівного складу підрозділів так званого «міністерства юстиції «лнр».

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Як встановило розслідування, зрадником виявися 45-річний мешканець м. Сватове, що на Луганщині. Раніше він працював в територіальному відділі державної виконавчої служби. Після захоплення міста чоловік пішов на співпрацю з окупантами і вже з листопада 2022 року його призначили на посаду начальника «вiддiлу судових приставiв Сватiвського районного управлiння міністерства юстицii «лнр»», поінформували у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На цій «посаді» зрадник бере участь у виконанні завдань окупантів щодо організації роботи судових приставiв, відповідно до російського законодавства. Також здiйснює контроль за примусовим виконанням судових актів, вчиняє окремі виконавчi дiї.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи). Нині зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України. Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *