13 обвинувальних актів, які стосуються бюджетної сфери, спрямовано до суду

Про стан розслідування кримінальних проваджень у бюджетній сфері йшлось на черговому засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність». Вона, нагадаємо, діє при Черкаській ОВА.

Як зауважив заступник керівника Черкаської обласної прокуратури Станіслав Торопчин, за два місяці 2024 до суду скеровано вже 13 обвинувальних актів, що стосуються бюджетної сфери. Упродовж минулого року таких було 54.

– У 2023 році в закінчених кримінальних провадженнях установлено збитків на майже 33 млн грн, – зауважив посадовець. – Розгляд справ щодо неправомірного витрачання бюджетних коштів – доволі тривалий процес. Він вимагає проведення будівельно-технічної експертизи, адже переважно йдеться про закупівлю ремонтних робіт для комунальних закладів. Приміром, деякі факти мали місце два-три роки тому.

Проведення скрупульозної перевірки витрат – це додаткова мотивація для розпорядників бюджетних коштів діяти винятково в законодавчому полі, наголосив заступник очільника області, керівник робочої групи «Прозорість та підзвітність» Антон Царюк.

– Ті, хто проводить публічні закупівлі, мають добре розуміти свою відповідальність, – наголосив він. – Вони на контролі у відповідних органів. Прозорість і підзвітність – ключові принципи для всіх, хто працює із бюджетними коштами.Також під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» про перевірку оголошених закупівель відзвітували керівники районів. Нагадаємо, аналогічні робочі групи діють і на рівні кожної РВА.

Про це інформують у прес-службі Черкаської ОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *