Море тюльпанів розквітло у центрів Черкас (фоторепортаж)

Квітковий ярмарок з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня 8 березня розгорнувся у центрі Черкас і зайняв цілий квартал на алеї бульвару Шевченка.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

На ярмарку з продажу квітів з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня сьогодні з ранку людно і гамірно. Повно людей, молодих і старих, та тюльпанів на будь який смак. Лотки з квітами розтяглись по обидві сторони алеї між каштанами на цілий квартал.

Голосисті продавчині закликають покупців, обіцяючи знижки. Однак скрізь озвучують одну й ту ж ціну. За один тюльпан просять 50 гривень.

Проникаю у саму гущу людей і квітів і намагаюсь зав’язати бесіду з продавчинями. Проте багато з них уникають спілкування.

– Вибачайте, сьогодні говорити з вами не буду. Багато роботи, – відмовилась перша продавчиня, що трапилась на шляху. Ухилились від розмови і друга й третя.

Погодилась говорити аж четверта.

Її звуть Аня.

– Торгівлею квітами займаюсь вже років із двадцять. Раніше моє торгівельне місце було у квівтковому павільйоні, але потім його закрили. Тож тепер продаю квіти лише на ярмарку на свято, – розповіла жінка.

Відмовчування колег по ярмарку легко компенсувала молода продавчиня Ольга, яка сама запросила до бесіди.

– Давно займаєтесь торгівлею квітами?, – користуючись нагодою запитую у дівчини.

– Я? Другий день. Взагалі, цим займається моя мама. Вона, як і я  працює на двох роботах. Режим роботи у неї через день. Тобто, один день робочий, наступний – вихідний. От у свої вихідні вона торгує на базарі. Сьогодні у неї робочий день, тому тут замість неї я. В основному мама займається рослинами, продає розсаду, саджанці багаторічних рослин. Деякі рослини вирощує сама, і потім їх же продає. Також восени торгує фруктами з нашого саду.

– То зараз у Вас є квіти вирощені мамою?

– На жаль ні. Всі тюльпани, які бачите – голандські. Інших у нас не має.

– Виходить, що й ціна на тюльпани у всіх однакова, бо всі тюльпани у всіх із Голандії. Чи не так?

– Та, мабуть, так.

– І яка ціна зкупки?

– Секрет. Мама казала не говорити ціну.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора.

Аня вітами вже 20 років
А Оля вс
всього другий день

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *