Сьогодні на Черкащині стартує реєстрація на національний мультипредметний тест

14 березня в області стартує реєстрація на національний мультипредметний тест. Цьогоріч подачу заявок очікують від майже 9000 учасників. Про це йшлося на брифінгу в медіацентрі ОВА.

За словами начальника обласного управління освіти і науки Валерія Данилевського, реєстрація триватиме до 11 квітня. А основні сесії НМТ розпочнуться із 14 червня і триватимуть до 25 червня.

– У регіоні заплановано створити тимчасові екзаменаційні центри в 14 населених пунктах, – розповів Валерій Данилевський. – Це заклади освіти, в яких аудиторії обладнано комп’ютерною технікою, а апаратне та програмне забезпечення відповідає вимогам. Крім цього, в усіх центрах наявні укриття. Це – один із найважливіших критеріїв.

Як наголосила проректорка з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Лісова, цьогоріч під час НМТ учасники складатимуть 4 предмети. Три з них обов’язкові. Це – українська мова, математика, історія України. Решта – на вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *