Черкаський дитсадок «Дніпряночка» зібрав два автомобілі допомоги для сумчан (фоторепортаж)

Збирати для потерпілих жителів Сумщини постіль, ковдри, рушники, покривала, подушки кілька днів тому закликала черкащан волонтерська команда БО «БФ «Хрещатик-Сіті». На клич відгукнулось чимало людей, які складали принесене у спеціальний бокс, що площі ТРЦ«Хрещатик-Сіті». Долучився до гуманітарної місії і колектив батьків та працівників дитсадка «Дніпряночка». Вони за три дні зібрали стільки речей, що для їх вивезення знадобилось два автомобіля.

Про це журналісту «City News» розповіла завідувач дошкільного навчального закладу №34 «Дніпряночка» Олена Перцева.

– Ми прочитали оголошення про те, що Благодійний фонд «Хрещатик-Сіті» збирає допомогу для жителів Сумщини, які потерпіли внаслідок обстрілів, що їх вчиняють російські агресори. До процесу збору допомоги підключились і батьки наших вихованців і колектив садочка. Ось все, що зібрали за два-три дні, – розповіла завідувач «Дніпряночка», показуючи на чималу купу речей, які зайняли півкімнати.

Що саме збирали?

– Ми не можемо бути осторонь тоді, коли від наслідків цієї, розв’язаної росією війни, страждають наші співгромадяни. Тож збирали все найнеобхідніше для людей, яких російські загарбники позбавили житла. Це рушники, ковдри, покривала, подушки, постіль тощо.

Колектив «Дніпряночки» завжди завзято підхоплює різні ініціативи і бере участь у благодійних проектах:

– Вважаємо, що маємо допомагати, чим можемо. На запит військових наші вихованці, під пильню увагою персоналу пекли печиво, пиріжки для українських захисників. А спільно із батьками і колектив нашого закладу збирав для солдат каву, чай, медичні засоби, крупи, продукти тривалого зберігання. А у попередні роки навіть закатки для бійців робили. Ми дуже добре розуміємо, наскільки потрібна допомога армії, адже у нашому колективі є працівники, чиїх чоловіки, або діти нині захищають Україну на фронті, – додала завідувач дошкільного навчального закладу №34 «Дніпряночка» Олена Перцева.

Не дивлячись на те, що кампанія по збору допомоги потерпілим жителям Сумщини йшли всього кілька днів, цього часу цілком вистачило, щоб зібрати чималу кількість речей. Активність черкащан і їх прагнення допомагати співгромадянам, які страждають від російських ракетно-бомбових ударів роблять справжні дива.

– Приємно вражена небайдужістю черкащан. Не даремно Черкаси називають містом волонтерів. У нас чи не кожний житель волонтерить, або допомагає волонтерам. У понеділок звернулись до черкащан із закликом збирати для жителів Сумщини ковдри, подушки, постіль, і вже до п’ятниці зібрали багато допомоги. Особливо відмічу активність дитячих садочків. Зокрема дуже активний дошкільний навчальний закладу №34 «Дніпряночка». За кілька днів зібрали стільки допомоги, що ледве вмістилось у двох легкових автомобілях, –  зазначила очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *