У Черкасах експонували банерну виставку до 100-річчя Холодноярської та Медвинської республік

Банерна виставка «Воля України або смерть», присвячена 100-річчю Холодноярської та Медвинської республік діяла у Черкасах протягом минулого тижня. З 25 по 31 березня експозиція знаходилась просто неба у сквері «Юність».

Як повідомила журналісту «City News» пресслужба КП «Дирекція парків», виставка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, встановлена Департаментом освіти та гуманітарної політики ЧМР за сприяння КП «Дирекція парків».

Патріотична виставка складалась з 15 інформаційних банерів, що з фотографіями і документами що стосуються антибільшовицьких селянських повстань у 1919-1920 роках. Зокрема, тут йдеться про Медвинське повстання та створення Холодноярської селянської організації.

У виставці використані матеріали з Галузевого державного архіву Служби безпеки України, історичного клубу «Холодний Яр», російського державного архіву економіки, Державного архіву Кіровоградської області, Олександрійського краєзнавчого музею, Краєзнавчого музею с. Медведівка, філії “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин”, освітньої ініціативи “Медвин. Повстання”, історичного музею Кам’янського державного історико-культурного заповідника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *