У Канівській громаді працюватиме соціальне таксі

У Канівській міській територіальній громаді з 10 квітня запрацює нова соціальна транспортна послуга, яка дозволить особам з-поміж визначених пільгових категорій населення, дістатись до медичних,  адміністративних та інших установ на спецтранспорті.

Про це інформують у пресслужбі міської ради.

Нагадаємо, на початку березня Канів відвідала делегація з німецького міста-побратима Фірзена. У межах цього візиту територіальний центр надання соціальних послуг отримав автомобіль з автоматичним підіймачем від Спілки «Друзі Канева» (Verein «FreundevonKanew»). Відтак реалізація нової соціальної послуги стала реальністю завдяки отриманому спецтранспорту.

У ході чергового засідання виконкому 3 квітня ц.р. члени виконавчого комітету затвердили рішення «Про затвердження Порядку надання соціальної  послуги «Транспортні послуги» КУ «Територіальний центр надання соціальних послуг  виконавчого комітету Канівської міської ради».

– Фактично це соціальне таксі. Розвиток послуги є вкрай важливим для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, першочергово людей на кріслах колісних. Особи з інвалідністю та маломобільні громадяни можуть скористатися такою послугою для розв’язання соціальних питань 3 рази на місяць, – зауважила директор терцентру Антоніна Петренко.

Відповідно до ухваленого порядку транспортні послуги надаються: мешканцям Канівської міської територіальної громади, для здійснення поїздок до місця призначення та в зворотному напрямку на підставі письмового договору про надання транспортних послуг та документів, що підтверджують право на отримання послуги, а саме:

– людям з інвалідністю 1 та 2 груп та дітям з інвалідністю, людям з інвалідністю  з порушенням зору, громадянам похилого віку та внутрішньо переміщеним особам з захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються на кріслах колісних чи за допомогою інших технічних засобів реабілітації та мають ускладнення в пересуванні;військовослужбовцям та ветеранам ЗСУ, які не можуть самостійно пересуватися, а також тим, хто може пересуватися, але потребує для цього більше часу, додаткових зусиль або допомоги. Також на звернення громадських організацій для колективного перевезення.

Спецавтотранспорт використовується для перевезення до:

– органів місцевого самоврядування;

– Канівського об’єднаного управління пенсійного фонду України Черкаської області;

– Відділу поліції №1 (м. Канів) Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області;

– судових органів, нотаріусів та юристів, установ правової допомоги;

– банківських установ;

– виконавців комунальних послуг, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ);

– підприємств з метою забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації;

– закладів охорони здоров’я, медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), лікарсько-консультативних комісій (ЛКК) та аптек;

– центрів надання адміністративних послуг;

– авто – залізничного вокзалу;

– стаціонарних відділень терцентрів та державних будинків-інтернатів;

– для взяття участі в культурно-масових заходах, які проводяться в місті.

Безоплатно послуга надається за заявкою відповідно до укладених договорів:

– людям з інвалідністю І групи;

– дітям з інвалідністю з захворюваннями опорно-рухового апарату;

– внутрішньо переселеним особам з захворюваннями опорно-рухового апарату;

– військовослужбовцям та ветеранам ЗСУ;

– отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких менш ніж два прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

Отримувач послуги або громадська організація для сумісного перевезення групи осіб мають право отримати 3 послуги на місяць не більше 3 годин на день.

В інших випадках транспортні  послуги надаються на платній основі. З установленням диференційованої плати залежно від доходів громадян коштом отримувача соціальних послуг відповідно до тарифів, затверджених рішенням виконавчого комітету Канівської міської ради «Про затвердження розрахунку і тарифу на надання соціальної послуги «Транспортні послуги»

Буревій поколошматив дерева у кількох парках та скверах Черкас

Суботній буревій пошкодив і поламав кілька десятків дерев у кількох парках Черкас і у центральному сквері

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужби КП «Дирекція парків».

– Суботня негода завдала шкоди всій території України, і Черкаси не стали винятком. На щастя, обійшлося без потерпілих та великих руйнувань паркової інфрастуктури, але буревій поламав дерева у низці зелених зон міста: Сосновому бору, Лісовій пісні, у парку Спортивному, Перемоги та у сквері «Юність». Нині працівники КП «Дирекція парків» продовжують ліквідовувати наслідки стихії, – повідомила пресслужба підприємства.

На підприємстві говорять фахівці, що усувати наслідки негоди – це складна і трудомістка робота. Частина дерев падали на проїжджу частину доріг, на тротуари та доріжки. Їх прибрали у першу чергу. Деякі з поламаних дерев, падаючи зачепились за сусідні, не пошкоджені, що створювало загрозу і для них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *