У лісах Черкащини розпочався пожежонебезпечний період

На територїі Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей встановилась тепла, суха весняна погода. У звʼязку з цим виникає висока ймовірність виникнення лісових пожеж, особливо вразливі до загорань хвойні насадження.

Про це інформують у Центральному лісовому офісі.

У всіх філіях Центрального лісового офісу уже розпочався пожежонебезпечний період. Цей період передбачає цілодобовий відеонагляд за хвойними лісовими масивами та патрулювання усіх насаджень. Всі лісопожежні станції та пункти зосередження пожежного інвентарю укомплектовані. Сформовані і пройшли навчання пожежні бригади лісництв.

Найбільшу загрозу загорання завжди складає людський фактор – необережне поводження з вогнем чи навіть умисний підпал. Крім того, серед місцевих жителів досі популярно спалювати суху рослинність, хоча це і заборонено законом. Такі пали створюють небезпеку перекидання вогню на лісові масиви, які прилягають до полів та населених пунктів.

Тому на час пожежонебезпечного періоду ЗАБОРОНЕНО:

відвідування населенням лісових масивів;

заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

розведення багать у лісі;

випалювання трави та інших рослинних решток на землях лісового фонду та інших ділянках, що безпосередньо примикають до лісових масивів (у тому числі проводити сільськогосподарські пали);

палити, кидати у лісових масивах непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети.

Крім того, нагадуємо, що під час воєнного стану заборонено відвідування лісів цивільним населенням у Черкаській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Особи, які порушили правила пожежної безпеки в лісах будуть нести відповідальність згідно статті 77 КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *