250 пар новенького шкіряного взуття передала волонтерам підприємиця з Черкас

250 пар новенького якісного шкіряного взуття передала благодійному фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті», для потреб внутрішньопереселених осіб підприємець Лариса Лукашенко. Її магазин взуття, який спеціалізується виключно на продукції вітчизняних виробників, знаходиться на ринку «Центральний» у Черкасах.

Про це журналісту «City News» повідомила волонтерка БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Тетяна Моргуненко.

Внесок Лариси Лукашенко високо оцінила команда благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті».

– Не так давно ми збирали допомогу потерпілим від російських обстрілів жителів Сумщини. Серед вантажу, завдяки Ларисі Лукашенко було і нове зручне взуття для літніх людей. Команда волонтерів БО «БФ «Хрещатик Сіті» щиро вдячна Ларисі Лукашенко за не байдужість і милосердя, – сказала очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Про те, як, кому і чому допомагає Лариса Лукашенко, вона розповіла журналісту «City News» у невеликому інтерв’ю.

– Армії допомагаю постійно відтоді, коли почалась війна.

– Ви маєте на увазі з 24 лютого 22-го?

– Не лише. Нове взуття для солдат на прохання різних військових частин давала ще тоді, коли цю війну називали АТО. Допомагаю армії, бо інакше не можна. Так, нині нам усім дуже тяжко, але поразка у цій війні для нас означає лише одне – смерть. Прикро, що ще є в Україні люди, які цього досі збагнули. Хіба не знають про Гостомель, Ірпінь, Бучу, Ізюм?… Нам, українцям,  необхідно усім об’єднатись, щоб перемогти, а перемогти для нас означає вижити. Ця війна завдала глибоку рану нашій родину – на фронті загинув зять. Тож допомагала, допомагаю і надалі допомагатиму скільки і чим зможу.

– Волонтерських організацій багато, чому вибрали БО «БФ «Хрещатик Сіті»?

– Чула багато хорошого про цей фонд. Окрім того, волонтеркою у ньому є моя давня знайома Тетяна Моргуненко. Вона, як і я, підприємець, і, як і я, просуває товари українських виробників. Тобто, взуття, яке продаю у своєму магазині виготовлене українськими виробниками Києва, Харкова, Броварів і Дніпропетровська. Вже 16 років веду саме цей бізнес.

– А як починали, якщо не секрет?

– Так як і, напевне, кожний другий підприємець малого бізнесу.  Я учитель фізики і математики, пропрацювала 7 років у школі. Коли перестали платити зарплату мусіла йти на базар торгувати. Пішла у досить популярний тоді  «човниковий» бізнес і зрештою маю тепер власний магазин.

Довідка «City News»

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європецська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото Тетяни Моргуненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *