На Черкащині висадили нащадки дубів Шевченка

У парку Спортивний у рамках Всеукраїнської акції «Дуби Шевченка єднають Україну» за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів висадили саджанці нащадків тисячолітніх Шевченківських дерев.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків»:

– Мета акції — порятунок вікових та пам’ятних дубів періоду життя Тараса Григоровича та висадження молодих дерев-спадкоємців. Таким чином і Черкаси разом з нашою областю та Полтавщиною приєднались до щорічної акції.

Так, 18-19 квітня працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу висадили саджанці дубів Шевченка у с. Будище на території парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення «Будищанський парк» на Черкащині та у парку «Скорботної матері» в Полтаві, а також у Черкасах. До акції долучилися представники органів обласної та місцевої влади, правоохоронних органів та громадськість. На локаціях висадили по 27 дубів, що символізують всі області України, Київ, Крим, Севастополь.

Перші саджанці, вирощені з жолудів правічних дубів Тараса Шевченка (три дуби віком понад тисячу років ростуть у селі Будище і є ботанічною пам’яткою природи місцевого значення), в рамках цієї ініціативи разом із місцевими школярами та студентами у Моринцях на Черкащині 2018 року висадив міністр екології. З того часу акція стала загальноукраїнською.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *