Близько 45 черкащан убили ускладнення від коронавірусу

Від початку епідемічного сезону ускладнення  коронавірусу забрали життя майже 40 черкащан.

Про це, а також про Всесвітній тиждень імунізації під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач:

– Із 24 до 30 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації, головна мета якого – нагадати суспільству про важливість збереження здоров‘я й вакцинації. Останні роки загальний імунітет суспільства в Україні знизився й підвищився рівень інфекційних захворювань.  Зокрема, цьогоріч в Україні зареєстрували вже 515 випадків кашлюку, з них сім випадків у Черкаській області. Троє із них були нещепленими. Важливо пам‘ятати, що ефективною профілактикою від цієї недуги є вакцинація, – розповів Володимир Папач. 

Торік в Україні зафіксували два спалахи паротиту, один із них стався на Черкащині. Тоді цю недугу зареєстрували в 17 людей, які не були щепленими. 

За словами лікаря, черкащани все ще хворіють на COVID-19. Із початку епідсезону на коронавірусну хворобу захворіла 6 881 особа, з них – 462 дитини. Були в області й летальні випадки. Відтак за останні пів року від ускладнень коронаврусу померли 38 черкащан віком від 60 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *