Фотовиставку портретів матерів загиблих воїнів відкрили у Черкасах (фоторепортаж)

Від учора у Черкасах працює фотовиставка “МА-ТИ”, присвячена матерям загиблих захисників України. На витставці представлено портрети дванадцяти матерів, чиї сини віддали життя за свободу і незалежність України.

Про це повідомив журналіст «City News», який побував на відкритті виставки.

8 травня під кінець робочого дня у Галереї народного мистецтва України, що у Черкасах по вул. Хрещатик, 251, якою опікується народна майстриня Ольга Мартинова,  урочисто відкрилася фотовиставка «МА-ТИ»,

Як розповіли організатори заходу, виставка приурочена до Дня матері, який відзначають у другу неділю травня.

На огляд представлені 12 портретів та відеоісторій черкаських жінок, чиї сини загинули у боях, боронячи Україну від російських окупантів.

Авторкою робіт є фотограф із Маріуполя Світлана Корабльова. Проєкт вона втілювала спільно з департаментом соціальної політики Черкаської міської ради.

Виставка триватиме від 8 по 24 травня. Оглянути її можна щодня з вівторка по п’ятницю з 11.00 по 18.00, а у понеділок та неділю з 11.00 по 16.00.

– Фотовиставка “МА-ТИ” – це не просто експозиція. Це глибоке й емоційне занурення у світ, де панує біль та шана до тих, хто віддав життя за свободу України. Це нагадування про страшну ціну, яку платить наш народ за свою незалежність. Пам’ять жива, поки ми пам’ятаємо. І наш святий обов’язок – пам’ятати ці імена, – сказала під час урочистого відкриття заступниця міського голови Марина Гаркава.

-Найбільший страх матері – це втратити своє дитя. Бо так закладено прродою, що ми повинні померти раніше нніж наші діти. І немає для матері більшого горя ніж ховати свою дитину. А ще страшніше від того, що з кожним днем в Україні стає все більше матерів, які втратили своїх дітей. Моя мета в цьому проекті була не просто сфотографувати цих жінок. Я хотіла привернути увагу суспільства до цієї теми, до цих жінок, наголосити, що вони потребують підтримки, – розкрила суть задуму виставки її творець Світлана Корабльова.

Від імені матерів про важливість цього заходу розповіла мати воїні і журналіста Володимира Мукана, Віра Мукан:

– Іде війна, важко відривати синів від себе, ще важче їх втрачати. Але ми маємо не падати духом і мобілізовувати всі сили для захисту України.

Наприкінці заходу заступниця міського голови Марина Гаркава від імені міського голови Анатолія Бондаренка вручила квіти учасницям та реалізаторам проєкту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *