Сторічний ювілей зустріла жителька Черкас

Багато випробувань випало Євдокії Шевченко: голодомор, друга світова, німецька окупація, примусові роботи у Німеччині. Вчора черкащанка відсвяткувала свій 100-літній ювілей.

Як повідомив журналіст «City News» від імені міського голови Черкас ювілярку привітали заступниця міського голови Марина Гаркава і представники департаменту соціальної політики.

Євдокія Шевченко 13-та жителька Черкас, яка досягла 100-річчя.

Підповідно до міської соціальної програми «Турбота» їм виплачується з міського бюджету по п’ять тисяч гривень до Дня народження, а потім – щомісячна стипендія з міського бюджету в розмірі 1 тисяча гривень.

«Секрет мого довголіття – робота і оптимізм», – говорить вона.

Життя Євдокії Семенівни безхмарнимп не назвеш. Бо на її долю випали важкі випробування у часи лихоліть, які смертельним вихором забрали життя мільйонів українців.

Їй випало народитись одразу після одного голодомору і пережити ще два. Також уроженка села Товмач на Шполянщині та виходець із багатодітної родини пережила жахи другої світової війни, яка в рамках радянсько-німецької війни кривавим смерчем пронеслась над Україною. Юну Євдокію під час німецької окупації зще підлітком погнали на примусові роботи до Німеччини. Через довгих чотирьох років неволі її звільнили американці. Додому дівчина повернулась вже дорослою.

Та випробування все тривали. Помер перший чоловік, залишивши пані Євдокію вдовою. Щастя посміхнулось із другим чоловіком, у шлюбі із яким вона виховала доньку і двох синів

У Черкасах вона працювала муляром-штукатуром. Але й після виходу на пенсію намагається бути активною в міру можливостей. Мешкає з донькою Вірою, однак всі діти й онуки живуть дружно і підтримують одне одного.

«Ви – надзвичайна жінка! Стільки пережили за своє століття, і при цьому залишаєтеся жінкою-позитивом. Дякуємо за Ваше служіння, досвід, позитивну енергію. Дай Боже Вам пережити і цю війну та дочекатися Перемоги. Віка і здоровʼя в обіймах дітей і онуків!», – сказала Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *