У центральному сквері Черкас лунала музика і продавались унікальні сувеніри

На День вишиванки у центральному сквері Черкас «Юність» гостей розважали концертною програмою, навчали на майстер класах малюванню, приваблювали фотозонами та запрошували на ярмарку сувенірів  та крафтових виробів.

Як з місця події повідомив журналіст «City News», черкашан та гостей міста на День вишиванки порадували чудовою розважальною програмою.

На епіцентр веселих і цікавих подій у четвер перетворилась вся територія скверу «Юність».

З ранку, як «City News» вже інформував читачів, у чквері просто неба відкрили виставку вишиваних рушників. Очам відвідувачів її організатори представили оригінальні орнаменти української вишивки різних часів і регіонів.

Головні події свята розгорнулись по обіді.

Після полудня на у сквері провели танцювальний перформанс з показом українських костюмів. Там же відбулась презентація автентичних вишитих рушників. Виставка простяглась вздовж центральної алеї скверу. На ній показали експонати музеї рушника Черкаського Національного університету імені Богдана Хмельницького,  краєзнавчого музею, та музеїв міських загальноосвітніх шкіл  № 26 та 32.

Городяни та гості міста охоче фотографувались у фотозоні, виготовленій у вигляді вишиванки. Черга бажаючих сфотографуватись не розчинялась аж до вечора.

З 13:30 до 16:00 відпочиваючих розважали інструментальні номери від музичних та мистецьких шкіл міста, після чого зазвучала музика виконанні оркестру ДСНС з Києва.

Охочі навчатись малювати мали можливість відвідати  художній майстер-клас від Дитячої художньої школи ім.Данила Нарбута.

Чимало гостей свята юрмились біля столиків і стендів виставки hand made від самобутніх майстрів.

Чого тут тільки не було. І різноманітні ляльки-мотанки і  сувеніри з кераміки, і авторське мило різних кольорів, форм, розмірів. З візерунками, фігурками і без.

– Ви працюєте професійно, і виробляєте товар на продаж?, – запитую миловидну пані під парсалькою, яка розклала виготовлене авторське мило.

– Хотілося б. Але поки не можу. Силікнові форми дял виготовлення мила дуже дорого коштують. Тож купую по одному. От як назбирається потрібна кількість, спробую пустити справу на поток, – поділилась вона.

Та особливо автору сподобались крафтові сумки та рюкзаки, у які руки майстрині перетворили старі джинси.

– Кожна сумочка – неповторний витвір, другого такого немає. Щойно одна швея запитала мене скільки коштує сумочка, і почувши, одразу придбала. «Я за такі гроші так не парилась би», – відповіла на моє запитання майстриня про ціни на її крам.

Автор вибрав для дружини унікальний джинсовий рюкзачок. Місткий, красивий і всього 500 гривень. То чому ж не купити? Тим більше, що й дружині він теж дуже сподобався.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *