До Дня музеїв у археологічному музеї Черкас організують цікаві активності

18 травня – Міжнародний день музеїв. До цього свята колектив Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини підготував містянам невеликий подарунок.

У цю суботу, о 12.00, в новому приміщенні археологічного музею і перед ним розпочнеться грантова культурна подія “Популярна археологія для дітей”, котра складатиметься з відкриття першого, Ігрового, залу нової розширеної експозиції музею, безкоштовних майстер-класів: археологічні 2D пазли “Збери розбитий горщик” та “Неолітичне стрічкове ліплення посуду”.

Окрім археопазлів Ігровий зал містить різноманітні експонати, також він прикрашений низкою фотопанно на археологічну тематику.
Нове приміщення музею розташоване у тихому центрі Черкас за адресою вул.Гоголя 222.

Майстер-класи працюватимуть з 12.00 і весь день аж до завершення роботи музею, як всередині приміщення, так і перед ним.

Археопазли – це плоскі глиняні моделі археологічних посудин різних епох, різних форм і оздоблені різночасовою орнаментацією. Відвідувачі матимуть можливість власноруч зібрати модель давньої посудини, орієнтуючись на форму та орнамент, відчувши себе археологом-реставратором.

Всього буде задіяно 12 археопазлів, з них 4 нових, щойно створених, котрі представлять публіці специфіку ще 4-х епох нашої давньої історії. Обслуговування відвідувачів проводитиме колектив музею, включно з його директором, який радо відповість на всі питання відвідувачів та проконсультує їх із тематик, пов’язаних з давньою історією краю.

Надалі Ігровий зал музею працюватиме за принципом попереднього замовлення (тел. 067-75-75-692), поки не будуть вирішені організаційні питання його постійної роботи.

Про це інформують на сторінці Черкаський археологічний музей Середньої Наддніпрянщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *