Черкаські комунальники лікують дерева, з яких вандали збили кору

«City News» вже інформувало читачів про прикрий факт вандалізму, що мав місце у Черкасах. У одному із парків хулігани обдерли кору із кількох дерев. Такі ушкодження для дерев смертельно небезпечні.

Як журналісту «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків», працівники підприємства роблять все можливе для порятунку понівечених дерев.

– Пошкоджені вандалами дерева у парку Перемоги сьогодні обробили садовим варом. Це спеціально виготовлена суміш з декількох компонентів, призначена для обробки зрізів і спилів гілок та стовбурів для запобігання потраплянню води на зріз та його загниванню, або спор патогенних грибів-трутовиків, які вражають деревину і за кілька років знищують дерево, та задля якнайшвидшого формування каллюсу та заростанню ушкоджених ділянок. Оскільки з дерев на значній частині стовбурів було оббиту кору, що могло спричинити їх загибель, тож таким методом працівники КП «Дирекція парків» проводять лікувально-реанімаційні заходи, – поінформували у пресслужбі підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *