Центр життєстійкості збираються створити у Черкасах

Ідею організувати діяльність та забезпечити функціонування Центру життєстійкості у Черкасах під час пленарного засідання сесії підтримали депутати міськради.

Про це повідомив журналіст «City News», якиц висвітлював роботу сесії Черкаської міської ради.

Так, Департамент соціальної політики планує подати до Міністерства соціальної політики заявки про участь Черкаської міської територіальної громади в експериментальному проєкті із запровадження в територіальних громадах комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Умовами участі у ньому є: наявність у територіальної громади приміщення, що перебуває у комунальній власності; наявність рішення про виділення такого приміщення для надання комплексної послуги; облаштування приміщення для надання комплексної послуги та його утримання (оплата комунальних послуг, послуг з прибирання) за рахунок коштів учасника експериментального проєкту, тобто за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади.

Тому для можливості участі в експериментальному проєкті та виконання умов, визначених нормативно-правовими актами, департамент підготовував проєкт відповідного рішення міськради.

Ним пропонується: визначити департамент виконавчим органом Черкаської міської ради, відповідальним за організацію діяльності та забезпечення функціонування центру життєстійкості; визначити приміщення для надання комплексної послуги, а також джерело фінансування для облаштування приміщення центру життєстійкості та його утримання (оплату комунальних послуг, послуг з прибирання). Утримання центру життєстійкості на період його функціонування планують здійснювати за рахунок видатків, виділених з міського бюджету на утримання Черкаського міського центру соціальних служб, як балансоутримувачу майнового комплексу за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148.

Інформативно:
 03.10.2023 Урядом підтримано пропозицію Міністерства соціальної політики України стосовно реалізації експериментального проекту із запровадження в територіальних громадах комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (далі – експериментальний проект) та постановою № 1049  затверджено Порядок реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (далі-комплексна послуга).

23.01.2024 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 83, якою затверджено Порядок організації діяльності та забезпечення функціонування центрів життєстійкості. Урядом, зокрема, виконавчим органам міських рад рекомендовано взяти участь в організації діяльності центрів життєстійкості під час реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної послуги.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *