Продавав неіснуючі автозапчастини: в Умані викрили інтернет-шахрая

Житель Умані налагодив реалізацію автозапчастин через мережу інтернет. Коли покупці перераховували гроші, “продавець” переставав виходити на зв’язок. Правоохоронці встановили, що фігурант ошукав 24 громадян та, наразі, перевіряють його на причетність до скоєння й інших аналогічних злочинів.

Оперативники кримінальної поліції спільно зі слідчими Уманського райуправління поліції за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури викрили у шахрайстві 38-річного уманчанина, який під приводом продажу автозапчастин ошукав громадян.

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник моніторив в мережі інтернет запити громадян про зацікавленість ними купівлі деталей для автомобіля та відписував в особисті повідомлення з пропозицією щодо вигідної ціни. За відправлення товару він вимагав у покупців аванс на банківську картку, однак після надходження коштів, чоловік не виходив на зв’язок, а замовлення покупці так і не отримували.

Наразі правоохоронці встановили, що чоловік ошукав 24 потерпілих, а загальна сума збитків складає понад 100 тисяч гривень.

Під час проведення обшуку за місцем його мешкання в Умані, правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну та мобільну техніку, що мають пряме відношення до скоєння правопорушення.

Слідчі за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Нині його перевіряють на причетність до скоєння й інших аналогічних злочинів.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *