Працюючих пенсіонерів Черкащини у червні ощасливлять  більшими пенсіями аж на 75, або 192 гривні

У червні 38 тисяч працюючих пенсіонерів Черкащини отримають підвищену пенсію. Це стало можливим, тому що  в області провели перерахунок пенсій. Внаслідок цього середній розмір підвищення пенсій по стажу склав 75 гривень, а по стажу та заробітній платі 192 гривні.

Про це розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Керівник пояснив, що органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення громадян проводять перерахунок пенсії тим особам, які після призначення пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули права на проведення перерахунку.

– Право на такий перерахунок пенсії мають пенсіонери, які на 1 березня поточного року набули 24 місяці страхового стажу, або мають менше ніж 24 місяці страхового стажу, але після попереднього перерахунку минуло два роки. Цьогоріч перерахунок пенсій із врахуванням більшого трудового стажу відбувся для 38 тисяч 403 офіційно працюючих пенсіонерів. Це близько 10 відсотків від загальної кількості.

За словами пенсійного чиновника 10 тисяч 200 пенсій перераховували по стажу і заробітній платі.

Проте, доходи пенсіонерів від збільшення пенсійних виплат суттєво не зростуть і золота ера високого рівня пенсійного забезпечення людей, які весь вік «ішачили» на державу, поки не настане.

– Середній розмір підвищення пенсій внаслідок проведеного перерахунку по стажу склав 75 гривень, по стажу та заробітній платі 192 гривні, – зазначив Олександр Супряга.

Як він розповів, перерахунок пенсій проведено без додаткового звернення громадян у автоматичному режимі за даними державного реєстру застрахованих осіб.

– Пенсію у підвищеному розмірі жителі Черкащини отримають вже у червні з доплатою за квітень і травень. Середній розмір пенсії у регіоні становить 5 тисяч 58 гривень, що на 9 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року.

Власне, перерахунок пенсій спеціалісти ГУ ПФ України в Черкаській області мали здійснити на місяць раніше, але підвели страхувальники, які затримались із поданням звітів.

 – Оскільки страхувальники подавали звіти про сплату єдиного соціального внеску за І квартал 2024 року до 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено у травні. Тож пенсію у підвищеному розмірі жителі Черкащини отримають у червні з доплатою за квітень і травень, – додав він.

Довідково:

На 1 травня 2024 року в Черкаській області обліковується 396,2 тис. пенсіонерів. Середній розмір «цивільної» пенсії становить майже 4,7 тис. грн, пенсії військовослужбовців – 12,4 тис. грн.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *