Завдяки «Гуманітарній пошті» цьогоріч волонтери з Черкас відправили 10 тон посилок

Десять тонн гуманітарної допомоги з початку року відправили волонтери з Черкас на фронт і у прифронтові громади завдяки дії соціального проєкту «Гуманітарна пошта».

Тільки за перший квартал початку року за умовами соціального проєкту «Гуманітарна пошта» з Черкаської області відправили 1986 посилок, а на Черкащину прибуло 1587 посилок. Від початку повномасштабного вторгнення  щороку в рамках згаданого соціального проєкту Нова пошта видає понад 100 000 промокодів на разову доставку.

Вже тривалий час команда благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик-Сіті» користується умовами соціального проєкту Гуманітарна Нова пошта. Передаючи посилки українським захисникам, завдяки цьому проєкту волонтерам стало значно легше. Оскільки це дозволяє значно зекономити на витратах за пересилку та зосередити більше фінансових ресурсів для закупівлі речей, які нині потребує армія.

Волонтери БО «БФ «Хрещатик-Сіті» дізнались про проєкт з сайту компанії і відтоді періодично користуються проєктом, щоб оперативно доправити українським військовим те, що їм потрібно.

Про те наскільки своєчасним і доцільним вияився проєкт та про високий попит на послугу журналісту «City News» розповіла очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Ми одразу оцінили наскільки потрібний соціального проєкту «Гуманітарна пошта». Це дуже зручно і дозволяє акакмулювати фінансові ресурси, які нині дуже не легко збирати саме на тих речах, яких нині потребують українські захисники. Від початку року наш Фонд 17 разів  скористався послугами, у рамках соціального проєкту. Отримали промокоди на відправку понад 10 тонн гуманітарної допомоги. В основному ми надсилали допомогу прифронтовим громадам, лікарням та військовим, – зазначила Інна Бандура.

Про цей проєкт, а також про те, як скористатись послугою, журналіст «City News» поспрілкувався із представниками центрального офісу компанії «Нова пошта»

Як з’явилась ідея започаткувати соціальний проєкт «Гуманітарна пошта»?

Гуманітарна Нова пошта – соціальний проєкт Нової пошти, який надає можливість благодійним фондам і волонтерським організаціям відправляти й отримувати гуманітарні вантажі за рахунок компанії в будь-якому відділенні по всій Україні.

Ми започаткували проєкт у 2014-му році у відповідь на російське вторгнення. Компанія вирішила підставити плече волонтерським організаціям, тому що від них був великий запит саме на допомогу з логістикою.

Тоді, у 2014-му, програма допомагала лише на Сході країни. За перші тижні до неї долучилися 330 волонтерських організацій, більшість з яких допомагала військовим.  Утім від початку повномасштабного вторгнення проєкт трансформувався в окремий гуманітарний напрям роботи Нової пошти, що зараз поширюється на всю територію України, і надає допомогу як військовим, так і цивільним, дітям, тваринам.

Скільки вантажів доставлено адресатам за цією програмою від моменту її старту по Україні, і, зокрема з Черкас та Черкащини?

З 2014-го року фонди та організації надіслали через Гуманітарну Нову пошту майже 100 000 тонн допомоги. Це майже 2,2 млн посилок. Для розуміння масштабів, це якби всі мешканці Черкаської області двічі отримали відправлення з допомогою, вагою близько 91 кг кожне.

На логістику з 2014 року компанією витрачено понад 450 млн грн, а загальні інвестиції в допомогу населенню становлять майже 2 млрд грн. 

Порахувати окремо по Черкасах за весь час не маємо можливості, оскільки автоматизовану систему звітності доставки гуманітарних вантажів по кожному місту ми доопрацювали лише цього року.

Скільки вантажу за цим проєктом Черкас було доставлено з початку поточного року?

За перший квартал поточного року з Черкаської область відправили 1986 посилок, а на Черкащину – 1587 посилок (це вантажі, доставлені саме у межах Гуманітарної Нової пошти).

Як скористатись послугою?

Кожен українець може надіслати допомогу на фронт через дві наші основні програми: постійного партнерства і разової допомоги.

Перша призначена для неприбуткових організацій і дозволяє благодійним фондам і громадським об’єднанням безкоштовно доставляти гуманітарні вантажі. Відправки здійснюються за рахунок спеціальних балів, які ми на постійній основі нараховуємо учасникам.

Для цього волонтерам потрібно мати аккаунт на сайті Нової пошти. Після використання балів вони подають звіт, і ми нараховуємо нові бали.

На сьогодні учасниками програми постійного партнерства є 2 тисячі 528 фондів.

Програма разової допомоги відкрита для всіх, навіть якщо у вас немає благодійного фонду. Вона допомагає кожному українцю долучитися до підтримки захисників і безкоштовно надсилати посилки у прифронтові області.

Потрібно зайти на сайт, заповнити анкету, отримати промокод і використати його для відправки. Волонтеру, який офіційно не зареєстрований, може надаватись до 10 промокодів на тиждень. Після використання промокоду людина надсилає фото вантажу і номер накладної, щоб ми переконалися, що була доставлена саме гуманітарна допомога, а не щось інше.

Від початку повномасштабного вторгнення ми щороку видаємо понад 100 000 промокодів на разову доставку.

Довідка (з сайта компанії)

 «Гуманітарна пошта України»

У серпні 2014 року Нова пошта започаткувала соціальний проєкт, що надав можливість благодійним фондам та волонтерським організаціям відправляти й отримувати гуманітарні вантажі за рахунок компанії в будь-якому відділенні по всій Україні.

Особливу роль проект відіграв під час пандемії COVID-19, забезпечуючи медичні заклади необхідним обладнанням.

Утім після 24 лютого “Гуманітарна пошта” трансформувалась в окремий гуманітарний напрям роботи Нової пошти. До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну було доставлено майже 20 тис.т гуманітарних вантажів., а з 24 лютого 2022 року Нова пошта щомісяця перевозить близько 1500 т вантажів для захисників та цивільного населення України.

Власники компанії Нова пошта – В’ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк – впевнені, що український бізнес не може стояти осторонь російсько-української війни. Тож допомагаючи волонтерам, компанія робить свій внесок у добробут та мирне майбутнє України.

Співпраця з благодійними фондами та волонтерськими організаціями відбувається в межах постійного партнерства, а також разової допомоги.

Учасник Програми постійного партнерства отримує персональний номер картки, на яку нараховується визначена кількість балів. Учаснику потрібно надати працівнику відділення номер картки та зазначити спосіб оплати – балами. Також балами можна сплатити вартість доставки у мобільному застосунку. За допомогою балів можна сплачувати такі послуги компанії як доставка, пакування, зберігання тощо. Щомісячно учасник програми звітує про використані бали у встановленій формі. Після звіту учасник отримує нову партію балів на наступний місяць.

Ті, хто бажають отримати разову допомогу, користуються промокодом. Для отримання промокоду/кодів необхідно заповнити анкету, у відповідь отримати промокод та при оплаті відправлення повідомити працівнику серію і номер промокоду. Промокод покриває вартість доставки та додаткові послуги пакування та зберігання вантажу. Експрес-накладна повинна відповідати умовам промокоду. Якщо ЕН не відповідає умовам коду, він не спрацює. Промокод має термін дії, скористатись кодом або отримати заміну коду після закінчення його строку дії неможливо. Промокод можна отримати не частіше одного разу на місяць. Кількість промокодів обмежена.

Кількість благодійних фондів та волонтерських організацій, які відправляють допомогу за рахунок Нової пошти, збільшується з кожним днем.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *