СБУ викрила колаборанта зі Скадовська, який працює на окупаційну владу РФ

Служба безпеки України викрила зрадника з окупованого Скадовська, який після захоплення міста співпрацює з окупаційною владою РФ.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Зловмисником виявився місцевий житель, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом після окупації міста. Він всіляко сприяв загарбникам у встановленні незаконної влади, за що отримав посаду “заступника голови адміністрації Скадовського муніципального округу Херсонської області”.

На цій “посаді” колаборант активно просуває політику РФ на тимчасово окупованій території. Він визначає пріоритети роботи, керує управліннями, контролює та координує діяльність на користь ворога.

Діяльність зрадника шкодить Україні та сприяє посиленню окупації регіону.

– Цей зрадник і нині представляє інтереси окупаційної адміністрації та сприяє посиленню тимчасової окупації регіону. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, – поінформували у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Комплексні заходи з викриття колаборанта провели співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *