На Черкащині навчають військових кухарів
Спеціальність «Військовий кухар» можна отримати у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота.
Понад 15 прикордонників, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, здобувають нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах. Вони вивчають правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомлюються з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.
Наразі ж військовослужбовці безпосередньо займаються приготуванням їжі. Кухарі самостійно проводять первинну обробку овочів, м’яса та риби з дотримання екологічно – безпечних технологій, формують та панірують напівфабрикати, готують перші страви, гарніри, холодні закуски, хлібобулочні вироби згідно з розрахунку на певну кількість порцій.
Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стане приготування обіду під час екзамену.