На Черкащині навчають військових кухарів

Спеціальність «Військовий кухар» можна отримати у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота.

Понад 15 прикордонників, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, здобувають нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах. Вони вивчають правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомлюються з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.

Наразі ж військовослужбовці безпосередньо займаються приготуванням їжі. Кухарі самостійно проводять первинну обробку овочів, м’яса та риби з дотримання екологічно – безпечних технологій, формують та панірують напівфабрикати, готують перші страви, гарніри, холодні закуски, хлібобулочні вироби згідно з розрахунку на певну кількість порцій.

Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стане приготування обіду під час екзамену.

Джерело:  https://dpsu.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *