На Черкащині триває епідсезон гострих кишкових інфекцій: 310 випадків з початку року

На Черкащині триває епідсезон гострих кишкових інфекцій (ГКІ). З початку сезону в регіоні вже зафіксовано 310 випадків захворювання

Про це на брифынгу в Черкаськый ОВА повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

– Всі випадки мали побутовий характер і були пов’язані з порушенням правил особистої гігієни. Зокрема, через недотримання умов і термінів зберігання, приготування та споживання харчових продуктів в домашніх умовах. Спалахів ГКІ та харчових отруєнь в області наразі не зареєстровано. Проте, продовжують фіксуватися випадки ботулізму. З початку року їх було 7, 8 людей постраждали. Останній випадок зареєстровано в Черкаському районі. Для запобігання поширенню інфекцій фахівці проводять моніторинг безпечності питної води, ґрунту, піску в місцях рекреації тощо. Результати досліджень передають обласному управлінню Держпродспоживслужби та головам територіальних громад,- сказав лікар.

Черкащан закликають дотримуватися профілактичних заходів:

вживати лише безпечні, доброякісні харчові продукти;

вживати свіжоприготовані страви;

дотримуватися правил термічної обробки їжі, термінів та умов зберігання;

ретельно мити овочі, фрукти та ягоди;

не купувати продукти на стихійних ринках;

використовувати для пиття та приготування їжі лише якісну воду;

дотримуватися правил особистої гігієни;

відпочивати лише на офіційних пляжах;

у разі виникнення ознак інфекційного захворювання терміново звертатися за медичною допомогою.

Пам’ятайте: дотримання простих правил допоможе зберегти ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *