Чи буде у Черкасах традиційна шкільна лінійка 1 вересня?

В Україні наразі діє адаптивний карантин, тож постає питання, чи будуть у школах проводити традиційні лінійки 1 вересня.

Журналісти «CityNews» вирішили поспілкуватися із в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Богданом БЄЛОВИМ та дізнатися, як йдуть справи у Черкасах та до чого готуватися нашим школярам.

Освітянин запевняє, що школи можуть проводити лінійки:

«Кожна школа обиратиме самостійно, в якому форматі святкувати 1 вересня. Однак, наразі наші карантинні заходи дозволяють проводити лінійки чи флешмоби.

Проте, треба враховувати соціальну дистанцію і проаналізувати, чи є в цьому необхідність з точки зору епідситуації.»

У Міністерстві освіти і науки також рекомендують школам не відмовлятись від проведення святкових лінійок, присвячених 1 вересня .

Богдан Бєлов прогнозувати, яким буде наступний навчальний рік не наважився, оскільки, за його словами, все буде залежати від рівня епідситуації в країні та області.

Водночас міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО, повідомив під час брифінгу наступне:

«Ми підготовлені до 1 вересня, і сьогодні, коли країна перебуває на зеленому рівні епідемічної небезпеки, ми розпочинаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть до школи… Якщо підуть ускладнення епідситуації, якщо буде зростання кількості випадків (захворювання на COVID-19 – ред.) і за адаптивним карантином країна перейде на жовтний, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, будуть працювати тільки ті школи в цей період, у яких більше 80% педагогів вакциновано проти COVID-19»

Зазначимо, що діти початкової школи будуть навчатися без масок. Старші учні повинні надягати маски, але тільки на перервах. На уроках вони можуть перебувати теж без масок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *