Унікальну виставку у стилі стімпанку експонували у Черкасах (фото)

Фантастичний світ steampunk розкрив у своїх творах черкащанин Владлен Августинович. Виставка його творів днями відбулась у кінотеатрі «Україна».

Серед шанувальників творів нового для України стилю у мистецтві були і  журналісти City News.

Зануритись із головою у нереальний, але захоплюючий світ де машини є неймовірним поєднанням технологій з природою, дозволила виставка творів новітнього мистецького стилю steampunk, автором якої є черкащанин Владлен АВГУСТИНОВИЧ.

Творець примудряється «вживляти» у металічні об’єкти природні матеріали чи частинки від живих організмів. Наприклад один з «монстрів» має щелепу щуки, яку у свій час упіймав автор.

Місцем проведення виставки її організатори обрали рекреацію у кінотеатрі «Україна». Очевидно тому, що кінотеатр – місце перетину світу кіно зі світом фентезі та наукової фантастики.

– Років два тому, мій син відкривав вейбкафе. Я побачив пару аналогічних творів, і вирішив зробити свої. Ось так, взявши участь у оформленні вейбкафе, відкрив для себе стиль стімпанку і почав творити такі, якщо можна їх так назвати, скульптури. А далі пішло поїхало. Я пенсіонер. Маю багато вільно часу і до того ж мешкаю у приватному будинку, де є гараж – моя творча майстерня, – просто пояснив народження свого захоплення Владлен Августинович.

Просувати новий стиль мистецтва в Україні – завдання не з простих. В нашій країні цей стиль майже зовсім не відомий, а українських майстрів, які працюють у ньому, можна перелічити на пальцях однієї руки.

В Україні цей стиль мало відомий, зате дуже затребуваний у Європі. Створені картини продаю у Європу, там на них є попит, – поділився пан Владлен.

Стімпанк (steampunk від англ. Steam – пара, punk – нехороший) – стиль сучасного мистецтва, для якого характерний опис вигаданого суспільства, яке базується на доведених до досконалості технологій парових машин і механізмів, які запозичені з Вікторіанської епохи – (Великобританія 19 ст.). Тепер steampunk ще й особлива субкультура і жанр наукової фантастики – кіберфантастики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *