Швеція погодилась передати Україні оригінал Конституції Пилипа Орлика

МЗС звернулося до Швеції з проханням надати у позику оригінал латиномовної версії Конституції Пилипа Орлика (1710) для її тимчасового експонування в Україні в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності за дорученням президента Володимира Зеленського.
“Це були вкрай складні переговори, нам пропонували копію, але ми хотіли лише оригінал, який ніколи не був в Україні. І тому я особливо вдячний Швеції за вияв справжньої солідарності з Україною та взаємної готовності надалі розвивати тисячолітні зв’язки між нашими народами”, – розповів очільник МЗС України Дмитро Кулеба.
“Конституція Пилипа Орлика буде в Україні. Документ, що міцно пов’язаний із історією Швеції та нашою історією за часів козацтва, вперше повернеться в нашу державу. Але вже сильну, самобутню та незалежну від інших. Це вкрай важливий міжнародний жест для України. Адже історія – частина нашої ідентичності і культури. Можливість побачити такий унікальний експонат – безцінно”, – також відзначив міністр культури Олександр Ткаченко.
Повідомляє https://rubryka.com/2021/05/21/konstytutsiyya-pylypa-orlyka/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *