Новий інвестиційний проект на Черкащині: у Кам’янці запустили у дію сонячну електростанцію

Це один із найбільших інвестиційних проєктів норвезької компанії Scateс на території Черкащини – повідомляє пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго».

Відкриття сонячної електростанції ТОВ «Чиста Енергія-2011» приурочили до Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища, адже саме зелена відновлювальна енергетика є екологічно безпечною як для суспільства, так і для екосистеми в цілому.

На урочистості завітали почесні гості: радниця, заступниця Голови Місії, Посольство Королівства Норвегія в Україні Олександра Вацко, генеральний директор Scateс Ukraine Аліна Свідерська, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, генеральний директор Кам’янської електростанції Scateс Ukraine Максим Бовсуновський, міський голова м. Кам’янка Володимир Тірон та інші. В рамках програми урочистого заходу провели онлайн-конференцію з іноземними інвесторами щодо питань подальшої співпраці.

– Компанія Scateс є одним із найбільших інвесторів відновлюваної енергії, що постачає доступну та чисту енергію по всьому світу. Свій шлях в Україні компанія розпочала в 2017 році. Приємно, що саме на Черкащині нам вдалось реалізувати цей потужний проєкт. Сподіваємось, що ми і надалі зможемо розвивати нашу співпрацю з громадою Черкаської області, – прокоментувала радниця, заступниця Голови Місії, Посольство Королівства Норвегія в Україні Александра Вацко.

Голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук розповідає про перспективи: «Вже за місяць ми плануємо завершити реалізацію ще одного проєкту на території Чигиринської громади – будівництво сонячної електростанції потужністю 50 МВт. Це дасть змогу генерувати ще більше зеленої енергії в мережі компанії і в цілому в Україні. Від оператора системи розподілу ми можемо гарантувати компанії надійність передачі виробленої електричної енергії в енергетичні мережі України».

Всі учасники урочистостей переконані, що введення в дію сонячної електростанції, а також технічне переоснащення ПС 150/35/10кВ відкриває великі перспективи економічного розвитку міста Кам’янка та Кам’янського району, нові можливості не лише для громади Кам’янського району, а й для України в цілому.

Джерело: http://www.cherkasyoblenergo.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *