Операція «МАК» на Черкащині: вже є перші правопорушники

З 1 червня до 23 вересня на території Черкащини тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Що передбачає ця акція:

  • Якщо у вас виявляють незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин, то вас очікує штраф до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
  • Якщо ж кількість макових рослин від 100 до 500 одиниць та конопель від 10 до 50 штук, то передбачені такі санкції, як: штраф до 8500 гривень, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.
  • За незаконний посів або вирощування снотворного маку понад 500 рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Тож, поки правоохоронці невтомно попереджають громадян про небезпеку вирощування наркосировини, у Золотоноші виявили домоволодіння, де жінка спокійнісінько вирощувала марихуану. Про це повідомляє Золотоноша.City. У несвідомої громадянки було вилучено сорок рослин коноплі. За даним факту порушено кримінальну справу за статтею 310 частина 1, яка передбачає штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: https://zoloto.city/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *