Арсен Аваков відвідав Центр авіації Нацполіції на Черкащині

Міністр внутрішніх справ відвідав Центр авіаційного забезпечення Нацполіції, що базується на вертодромі «Гелікоптерного майданчику Канів». Повідомляється на сайті www.npu.gov.ua

На території 8,6 га закуплено та побудовано два додаткові ангари для авіації Національної поліції України, а невдовзі буде збудовано готельний комплекс для потреб авіаційного персоналу.

«Сьогодні ми знаходимося на базі авіаційного забезпечення Нацполіції, де розташовані спеціалізовані вертольоти для потреб поліції та санавіації. Є також гелікоптерна група прикордонників, гвардійців та рятувальників. За необхідності вони всі працюють за спеціальним алгоритмом і допомагають одне одному. Саме цей майданчик буде обслуговувати Черкаську та Київську області», – сказав Арсен Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ, протягом 1,5 року борти по всій країні будуть розставлені на чергування таким чином, щоб забезпечувати транспортування хворих, трансплантологію, надзвичайні ситуації, військові та поліцейські потреби. «Ми розставимо гелікоптери по країні так, щоб вертолітна група системи авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ взаємодіяла для допомоги людям по всій державі від питань медицини до надзвичайних ситуацій», – повідомив Арсен Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров додав, що до кінця 2021 року планується постачання 26 французьких вертольотів Airbus. Зокрема, 8 – Н145 останньої модифікації для потреб Національної поліції; 7 – Н125 для Держприкордонслужби та 11 – Н225 для ДСНС і Нацгвардії.

Джерело: https://www.npu.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *