На території Канівського лісництва облаштували три пункти для заправки водою пожежних автомобілів

Проблема охорони лісових масивів від пожеж – одна з найскладніших, що вирішуються працівниками галузі, особливо в літній пожежонебезпечний період. Задля того, аби убезпечити природні ресурси та з метою вчасного реагування на лісові пожежі в трьох лісництвах Канівського лісгоспу облаштували пункти для заправки пожежних автомобілів водою. Повідомляє ДП Канівське лісове господарство на сторінці фейсбук.

Головна ліснича Канівського лісгоспу Інна Жила, зазначає: «Перша облаштована водойма – це ставок, що знаходиться неподалік Софіївського лісництва в с. Софіївка, друга – на річці Рось у селі Михайлівка, Михайлівського лісництва, третя – ставок в с. Степанці, Степанецького лісництва».

Протипожежні водойми облаштовані належним і зручним під’їздом для забору води пожежними автомобілями. Крім того, на усіх трьох пунктах встановлено спеціальні інформаційні знаки. Бо, як зазначають лісівники, при виникненні лісових пожеж головне – вчасно локалізувати та швидко ліквідувати загоряння, для недопущення поширення вогню на великі території.

Джерело:  https://lis-ck.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *