Черкаському бюджету загрожує втрата 40 мільйонів гривень!!!

Голова фракції “Європейська солідарність” у Черкаській міській раді Сергій Кудактін, глибоко занепокоєний та обурений законопроєктом, який 24 червня цього року був підтриманий Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Мова йде про проєкт змін до Податкового кодексу №5600 та альтернативні до нього законопроєкти. Повідомляє на сторінці фейсбук Європейська Солідарність – місто Черкаси.
В цих змінах йдеться про вилучення з бюджетів місцевих громад 5% акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів.
Тепер виробники та імпортери тютюнових виробів повинні будуть сплачувати акциз до державного бюджету. Відтак ці кошти будуть надходити до державного бюджету і тільки після цього їх будуть перерозподіляти до бюджетів громад. Як держава розподіляє кошти та субвенції ми з вами, на жаль, чудово знаємо…
У зв’язку з цим бюджети громад втратять, за інформацією Аналітичного центру АМУ, близько 2,9 млрд. грн., а місто Черкаси втратить, щонайменше, 40 млн. гривень!
Сергій Кудактін закликає Народних Депутатів не підтримувати цей законопроєкт. Другий рік поспіль місцеві бюджети недоотримують значну частину коштів. Держава навпаки повинна відшукати шляхи вирішення проблеми та сприяти наповненню місцевих бюджетів.
Нагадаємо, що в Україні успішно діяла реформа децентралізації, яка передбачає передачу повноважень та фінансів від державної влади органам місцевого самоврядування.
На найближчій сесії Черкаської міської ради, як депутати фракції “Європейської Солідарності”, обов’язково будемо звертатися до Верховної Ради України з проханням не підтримувати ці зміни!
Сподіваємось на підтримку колег-депутатів!
Джерело: пресслужба фракції “Європейська солідарність” у ЧМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *