Черкаси потрапили до Книги рекордів України

Тисяча сто одинадцять  підков: У Черкасах встановили національний рекорд у номінації «Найбільша інсталяція підкови з маленьких підков». Це відбулося 10 червня на площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті». Кількість глиняних підков по периметру становить 565 і 546 – всередині. Інсталяція завширшки понад два метри, а завдовжки – 15 м.

Зафіксував рекорд представник міжнародного відділу Національного реєстру рекордів України Олег ВОЛОЧКОВ:

Такого ще ніхто не робив. Хоч взагалі рекорди з підковами встановлюють регулярно. Утім в іншій номінації – «Найбільша металева підкова». А сьогодні така досить креативна ідея. Вважаю, організаторам все вдалося на славу!

Організаторка події Інна БАНДУРА подякувала черкащанам за те, що долучилися до рекорду. А також розповіла як у неї виникла така ідея:

Я хотіла, щоб Черкаси були вписані в Книгу рекордів. Мрію зробити наше місто відомим. Взагалі ми хотіли зафіксувати цей рекорд ще минулого року. Утім через карантин не вдалося.

Також Інна Бандура додала, що усі підковки зроблені зі справжнього матеріалу: «Вони з глини. Бо вважаю, що в ній є душа і така своєрідна теплота, адже саме цей матеріал використовували наші пращури. Також усі підкови ручної роботи. Ми особисто знаємо майстрів, які їх виготовляли. Тому це зроблено з душею і з частинкою добра в кожному оберегові. Тому щастя гарантоване!»

Розваги, конкурси та подарунки: окрім реєстру,  від самого ранку на площі ТРЦ відбувалися веселощі. Деякі черкащани за те, що долучилися до дійства,

отримали подарунки.

Юлія ЧОРНА, тренерка ДЮСШ Черкаської міської ради:Ми зі своєю командою спортивного орієнтування дуже раді, що долучилися до сьогоднішньої події. Це історичний момент для Черкас. Це прекрасно! І дуже раді подарунку. Бо в нашому виді спорту треба кожного дня друкувати карти. Тому принтер нам був просто необхідний. Спасибі організаторам.

Опісля події всі охочі забрали собі на пам’ять оберіг додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *