Німецький автобус-шпиталь від черкаських волонтерів рятує життя солдат

Автобус-реанімобіль, який німецькі благодійники передали черкаським волонтерам «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», нині рятує життя українським захисникам. Можливості для порятунку поранених, які забезпечує використання цієї машини, оснащеної сучасним медичним обладнанням, високо оцінили медики військового шпиталю.

Як повідомили журналісти «City News», керівництво шпиталю нагородило колектив «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» письмовою подякою.

«Від себе особисто та всього особового складу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону висловлюю слова вдячності Вам за надану допомогу. Велика подяка за розуміння, людяність та душевність, за сумлінну співпрацю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у підтриманні бойової готовності військової частини, Разом ми можемо досягнути поставлених цілей і завдань для захисту та збереження свободи та незалежності українського народу. Бажаю Вам процвітання та мирного неба!», – йдеться у тексті подяки за підписом ТВО Начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, полковника медичної служби С. Шипілова.

У травні завдяки волонтерській родині Олени та Ігоря Ясильківських та їхнім друзям з Німеччини – Григорію Коху (Вєрємєєву) та Тургуту Абдулгані до Черкас у «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» прибув гуманітарний конвой у складі двох автофургонів з гуманітаркою автобуса-реанімобіля.

Про шпиталь на колесах тоді журналістам говорив пан Кох:

«Ця машина – лікарня невідкладної допомоги на колесах. Вона тут завдяки владі міста Нойруппін, шефа федеральної землі Бранденбург, шефа німецького “Червоного Хреста”, клініки університету і інших. Цей реанімобіль може не лише вивозити поранених бійців, а й оперативно надавати їм медичну допомогу».

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *