Майже 30 команд тілоохоронців з України та світу змагалися на Черкащині

Останній день XI Чемпіонату світу та XXIV Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців триває сьогодні, 19 липня, в Оршанці.

Майже 30 команд тілоохоронців з усієї України та країн світу змагаються між собою у професійній вправності. Сьогодні – це стрільба під час пішого супроводу та з автомобіля.

Представник компанії «УКРОП» Андрій ОРЄШИН розповів, що на змагання їх компанію запросили, як одного із патрнерів аби вони продемонстрували зразки своєї продукції – військової зброї.

– Учасники можуть, як оглянути, так і спробувати її в дії, якщо їм дозволять вміння. Деякі із представлених зразків уже є в озброєнні української армії.

Загалом за три дні фестивалю тілоохоронці встигли показати свої навички надання першої медичної допомоги, захисту під час пішого супроводу, виконували прийоми фізичного захисту та рукопашного бою, долали смуги перешкод на автомобілі з прийомами екстремального керування та шукали вибухові пристрої у транспортних засобах.

Голова Федерації тілоохоронців Черкаської області Олександр ГУРІН розповів, що на території Центру прикордонної служби імені генерал-майора Ігоря Момота в Оршанці проходить тише третій заключний день змагань.

– Чемпіонат створений із метою популяризувати цей вид спорту. Його переможці можуть отримати звання майстра спорту та інші розряди. Проте основною змагань є навіть не призи чи матеріальні цінності, а бажання позмагатися із найкращими професіоналами у своїй справі і показати собі та іншим, хто кращий. Також – це популяризація для молоді та заохочення її  здобувати таку професію.

Поділився враженнями від участі в змаганнях Андрій НЕХОДА із підрозділу особистої безпеки Харківського територіального управління судової охорони:

З поставленими завданнями ми поки що справляємося, на мою думку. Однак , тут є багато хлопців, які працюють більше років та мають більше досвіду і повчитися у них – це чудова нагода. Та, все ж, багатоборство має багато етапів і усе вирішиться у кінці.

Сьогоднішні змагання триватимуть орієнтовно до 18:00, після чого відбудеться нагородження переможців.

Як зазначив головний суддя чемпіонату, суддя міжнародної категорії Ігор КАЛІНІН, на нинішніх чемпіонатах у складі міжнародної бригади – 26 суддів.



Переважно це українці, проте, є і представники з Молдови, Румунії, Азербайджану та інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *