Амброзія – прихована загроза

Серпень – пекло для алергіків, саме у цей час починається загострення алергічних проявів, адже починається цвітінняоднієї з найнебезпечніших рослин у світі – амброзії полинолистої.

Цей період триває із серпня по жовтень. Згідно статистики Всесвітньої організації охорони здоров’я, 15 % жителів нашої планети страждають через алергію на пилок амброзії. Ця підступна рослина дуже полюбляє забруднений грунт і повітря, тому й не дивно, чому вона полюбляє рости вздовж трас і магістралей. Вона занадто живуча, а тому боротися з нею складно: після скошування з’являються нові пагони, гербіциди на неї не діють, її насіння здатне пережити зниження температури до -50 ° С, зберігається в ґрунті до 40 років і може проростати навіть у недозрілому вигляді, вона пригнічує культурну трав’янисту флору навколо себе й осушує ґрунт.

На думку алергологів, навіть крихітний пилок амброзії надзвичайно небезпечний для людини, яка страждає алергією. Він є одним з найбільш агресивних алергенів, який зданий поряд з алергічною реакцією викликати навіть астму.

Як зазначають експерти, алергічна реакція наступає при концентрації всього 25 зерняток пилку на 1 м³ атмосферного повітря. Причому рослина необов’язково має рости біля вашого будинку. Атмосферні циклони, які супроводжуються сильними вітрами, дають змогу пилку амброзії долати величезні відстані.

Куди скаржитись на амброзію черкасцям:

• Відділ «Оперативна служба» – 1505;

• Відділ екології Департаменту Житлово-комунального комплексу – 54-00-09;

• Управління інспектування – 36-05-72, 36-05-73.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *